A Moraz egy izraeli cég, amelynek szakterülete a gyógynövénykivonatokból kinyert anyagok termékek fejlesztése és gyártása a bőrápolás céljából. A Moraz termékeket sikeresen értékesítették az elmúlt 25 évben a világ minden kontinensén, összesen 16 országban. A gyógynövény kivonat egyedi előállítási módszerein alapul, elsősorban a Galileában és a Jezreel-völgyben hagyományos és organikus módszerekkel termesztett Polygonum-ból, amely magyarul a keserűfüvet jelenti. A Moraz olyan termékcsaládot fejlesztett ki, amely megoldja a különböző bőrproblémákat, megvédi és táplálja a bőrt.

Az évek során a Moraz laboratóriumokban összegyűjtött átfogó ismeretekkel számos növény gyógyító alkotóelemeit extrahálták és különféle formulákat készítettek, amelyekben a hatóanyagok százaléka figyelemre méltóan magas – 75% és 100% között mozogva biztosítva a különösen hatékony termékeket. Az évek során Izraelben és külföldön végzett klinikai és laboratóriumi vizsgálatok eredményei egyértelműen alátámasztják azt, amit már elismertünk: a Moraz termékek lenyűgöző hatékonysága.

Az anyavállalat története:

1984: Eliyahu Yahel, Izrael egyik legismertebb gyógynövénykutatója felfedezi a keserűfű gyógyító erejének hatását és megalapítja a Moraz vállalatot

1991: Megkezdődik a gyógynövényes bőrápolási krémek gyártása

2004: Egy nemzetközi cégcsoport, az Antan Investment GmbH tagja lesz a Moraz és megkezdődik a patikák felé történő értékesítés

2012: Megnyitott a csúcstechnológiával felszerelt új gyár

Manapság Kína és környéke mellett sok nyugati országban növekszik a Moraz termékek iránti kereslet, és termékeit számos államban forgalmazzák, beleértve Izraelben, Angliában, Franciaországban, Cipruson és Norvégiában.
A Moraz gyártási technológiája és termékei minősége abszolút világszínvonalú, hiszen az alapanyag termesztésétől a gyártásig minden lépést ők végeznek.

A vállalat az alábbi ISO tanusítványokkal rendelkezik:

ISO CGMP 22716:2007 – Kozmetikumok. Helyes gyártási gyakorlat (GMP). Útmutató a helyes gyártási gyakorlathoz.
ISO 9001:2006 – A termelés teljes folyamatára kiterjed (a tervezés, a fejlesztés, a gyártás, a telepítés és a vevőszolgálat minőségbiztosítási modellje).
ISO 13485:2003 – Orvostechnikai eszközök. Minőségirányítási rendszerek. Szabályozási célú követelmények.

Továbbá a termékek rendelkeznek az Európai Unióban kötelező CPNP (Cosmetic Product Notification Portal, azaz Kozmetikai Termékek Bejelentési Portálja) regisztrációval, amely segítségével hivatalosan forgalmazhatóak a nem európai eredetű kozmetikai termékek, ezzel is biztosítva a vásárlókat a termékek biztonságáról és minőségéről.

Izraelben a vállalatok csupán 5%-a rendelkezik Gold Standard Award-dal, azaz Aranyfokozatú Kitüntetéssel, amely a három ISO tanusítvánnyal rendelkező cégeket jelenti, amelyek közt a Moraz is megtalálható.